Grundfakta om vattengymnastik

Vattengymnastik har snabbt blivit en av de mest mångsidiga och populära träningsaktiviteterna runt omkring i Sverige, och av goda skäl.

Den här artikeln ger dig en inblick i några grundläggande saker du behöver förstå om sporten vattengymnastik.

Vattengymnastik uppfattas som ett underbart träningsprogram. Det rekommenderas ofta för äldre och gravida kvinnor. Det med tanke på deras särskilt känsliga förhållanden.

Träningsformen är också bra för personer som lider av ryggproblem, artrit, knäskador eller fot- och benskador. Anledningen till att det är så effektivt för dessa grupper är på grund av dess låga påverkan på känsliga delar i kroppen. Det är en mild träningsform som ändå är effektiv.

Vatten gör att du känner dig upp till 90 procent lättare än vad du normalt skulle göra. Det innebär att när du börjar hoppa eller springa i vattnet registrerar din kropp inte samma nivåer av stress som du normalt skulle uppleva som du gör dessa saker på land.

Naturligtvis betyder det inte att vattengymnastik endast bör begränsas till särskilda grupper.

Faktum är att det erbjuder ett antal olika hälsofördelar för människor oavsett deras respektive konditionsnivå.

Vattengymnaster använder sig av olika sätt att träna. De kan till exempel integrera olika element från andra idrotter, inklusive Tai Chi, Zumba, Kickboxing och Yoga övningar.

Det beror helt på vad du tycker är roligt och vad du vill jobba på under sin session.